Het verschil tussen een jacuzzi en een whirlpool!

Verschil jacuzzi en whirlpool

Er zijn echt een tal van redenen waarom je voor een whirlpool in de badkamer zou moeten kiezen. Stel je eens voor hoe je jezelf kan verwennen met een welverdiend bubbelbad na een lange werkdag bijvoorbeeld. Of om na het sporten de spieren goed te ontspannen… Al met al geeft een whirlpool in de badkamer je het ultieme gevoel van luxe, maar er zijn ook wat zaken waar je op moet letten bij het kopen van een whirlpool.

Een bubbelbad in de badkamer is een weldaad. Het is een waardevolle aanvulling op je badkamer. Maar je moet wel weten waar je naar zoekt. Net zoals het belangrijk is om na te gaan of een whirlpool wel echt iets gaat toevoegen. Tenslotte is het zonde om een dure jacuzzi te kopen, waar je uiteindelijk weinig tot geen tijd in doorbrengt. In dat geval kan je beter kiezen voor een badkuip. Weet je zeker dat een whirlpool goed aan jou (of je gezin) in besteed? Dan ben je bij ons sowieso aan het goede adres en we helpen je graag de juiste keuze te maken.

 

Een whirlpool is niet hetzelfde als een jacuzzi

Een belangrijk punt om mee te beginnen, want deze fout wordt nog heel veel gemaakt. Iets waar je zeker op moet letten bij het kopen van een whirlpool!
Een jacuzzi en een whirlpool zijn niet hetzelfde. Zo is een whirlpool goedkoper. Een jacuzzi kost je al snel enkele duizenden euro’s en is voor zowel binnen als buiten.

Een whirlpool kan je alleen binnen gebruiken. Maar het echte grote verschil zit hem in het gebruik. Zo vul je een jacuzzi slechts een keer en bevat het water chloor. Het bad heeft zeker 48 uur nodig om op temperatuur te komen en moet daarna constant op temperatuur gehouden worden.
Een jacuzzi is dus niet alleen duurder in aanschaf, maar ook qua onderhoud en energieverbruik.

[ux_products equalize_box=”true” cat=”71″ products=”4″ orderby=”rand”]

Wat maakt een bubbelbad zo aantrekkelijk?

Wat maakt een whirlpool een aanvulling op je badkamer? Dit heeft vooral te maken met de watertemperatuur en de ontspannende werking van de massagejets. Je haalt met recht een stukje wellness in huis. Je kan kiezen voor een whirlpool met een massage jet via lucht of water. Er zijn ook baden met jets die op lucht en water werken en dit ook kunnen combineren.  

 

Whirlpool badkamer

Waar moet je op letten bij het kopen whirlpool

We beginnen bij iets praktisch waar je op moet letten bij kopen van een whirlpool: heb je genoeg ruimte? Daarnaast is het belangrijk om na te gaan of je een vloer hebt die een (volle) whirlpool kan houden. Een bubbelbad kost daarnaast veel stroom. Dit is nu eenmaal een (negatieve) bijkomstigheid als je het bubbelbad veelvuldig verwacht te gebruiken. Vanzelfsprekend bestaat dit probleem niet als je gewoon in bad of onder de douche gaat. Meet de badkamer goed op, kies een vloer die het gewicht van de whirlpool kan dragen en spreek met je gezinsleden af dat de whirlpool regelmatig, maar met mate gebruikt kan worden.

Daarnaast is het handig om te kijken naar je persoonlijke voorkeuren. Wil je een bubbelbad met (hout)accenten, verlichting? Wil je een vrijstaande of inbouwbubbelbad en welke maat past of wil je in de badkamer? Maak voor jezelf een lijstje met de belangrijkste punten en voorkeuren. Als je er even niet meer uitkomt kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

 

Wat voor een whirlpool is geschikt voor je badkamer?

Er zijn een tal van modellen whirlpools beschikbaar. Je kan kiezen voor een eenpersoonsbubbelbad, bijvoorbeeld. Maar er zijn ook bubbelbaden voor meerdere personen beschikbaar. Wil je een whirlpool met ingebouwde douchefunctie? Ook dit is mogelijk. Dit is een model wat geschikt is voor badkamers waar je geen whirlpool en losse douchecabine in kwijt kan. Ook iets waar je, voor het kopen van een whirlpool, zeker op moet letten. Omdat een bubbelbad over het algemeen niet geschikt is voor normaal douchegebruik.

 

Onderhoud whirlpool

De vorm van je bubbelbad

We hebben rechthoekige, ronde en ovale bubbelbaden. Daarnaast kan je jouw whirlpool ook krijgen als hoekbad. Onze Whirpool EAGO AM146JDTSZ heeft prachtige houten accenten. Dit geeft je badkamer een warme, natuurlijke uitstraling. Ga je voor het optimale wellness-gevoel? Kijk dan eens naar een bubbelbad met verlichting.

 

Het onderhoud van je whirlpool

Je wil je whirlpool natuurlijk zo lang mogelijk netjes, schoon en werkend houden. Daarom is het juiste onderhoud en de beste reiniging een absolute must. Er zijn baden op de markt die een eigen ontsmettingssysteem hebben. Dit scheelt je een hoop tijd en is daarom ook zeker aan te raden. Kalk is een van de grootste boosdoeners in een whirlpool. Zorg dat het putje, maar ook de jets regelmatig worden gereinigd met speciale whirlpoolreiniger. Als je de jets grondig wil schoonmaken, dan kan je ze losdraaien. Je jets reinigen doe je het liefst 1 à 2 keer per maand. Dit hangt een beetje af van hoe vaak het bubbelbad gebruikt wordt.

 

Voor de badkuip en kranen heb je geen speciaal reinigingsmiddel nodig. Met normale badkamerreiniger, een spons en een doekje kom je al heel ver. Let ook op eventuele schimmelvorming op de kitranden. Zorg dat je badkamer goed geventileerd is om vocht- en weerplekken te voorkomen.

 

Extra tips bij plaatsing whirlpool

Een bubbelbad in je badkamer is natuurlijk alleen al een symbool voor luxe, weldaad en ontspanning. Maar hoe haal je het meeste uit je whirlpool? Wat kan je doen om nog eens extra te ontspannen en genieten van een bubbelbad in je woning.

    1. Er is speciale badolie en zijn diverse aroma’s verkrijgbaar voor in je bubbelbad water.
    2. Je kan kiezen voor verlichting in je jacuzzi, maar wat kaarsjes en een ontspannen muziekje zorgen er net zo goed voor dat je jezelf in een andere wereld waant. Lijkt dit je wel wat? Ga dan op zoek naar een whirlpool met geluidsinstallatie.
    3. Energiezuinig je whirlpool gebruiken? Kies dan voor de waterjets. Deze verbruiken minder energie dan luchtjets.
    4. Maak het gebruik van je whirlpool zo special mogelijk. We hadden het al over kaarsjes en muziek, maar trek ook gerust eens een flesje champagne open. Zeker als je een grotere whirlpool hebt is het een perfect avondje relaxen voor jou en je partner. Niet te vergeten dat het onwijs romantisch is!
[ux_products equalize_box=”true” cat=”71″ products=”4″ orderby=”rand”]